VERNICI TVRDE DA SU 3 IKONE MIROTOČILE U TEŠKOM TRENUTKU: Prisetili se čuda u Ljuboviji uoči Vaskrsa (FOTO)
Ljubovija, Foto: RINA

NEVEROVATNO!

VERNICI TVRDE DA SU 3 IKONE MIROTOČILE U TEŠKOM TRENUTKU: Prisetili se čuda u Ljuboviji uoči Vaskrsa (FOTO)

Starešina bogomolje sačuvao je u posudi blagoslov koji je iznenada stigao u božiju kuću i to u teškom trenutku, u jeku pandemije korona virusa u Srbiji

Objavljeno:

U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku, verujući narod koji živi na teritoriji opština Ljubovija prisetio se pravog Božijeg čuda koje se pre par godina takođe uoči Vaskrsa dogodilo u Crkvi Svetog Preobraženja.

Tri ikone su mirotočile, a Jovana Milovanović koja je u ovoj crkvi provela čitavu deceniju radeći kao prodavac u crkvenoj prodavnici, živi je svedok svega što se toga dana dogodilo.

- Sveštenik je mislio da sam ja prelila uljem kandilo koje se nalazi u crkvi, medjutim kada sam pokušala da obrišem pojavilo se sveto miro. Kako smo stajali pored ikone, starešina crkve otac Andjelko stavio je maramicu papirnu na ikonu, a zatim je pomirisao i jak miris se osetio svetog mira. Medjutim kada smo pogledali u drugu ikonu Bogorodice, dešavalo se isto - ispričala je Jovana za agenciju RINA.

crkva Svetog Preobraženja
crkva Svetog Preobraženjafoto: RINA

Starešina bogomolje sačuvao je u posudi blagoslov koji je iznenada stigao u božiju kuću i to u teškom trenutku, u jeku pandemije korona virusa u Srbiji.

- Sve to desilo se baš u vreme kada je doneta naredba, da se verni narod pozove da ne dolazi na svetu litugiju, da niko ne stoji u svetom hramu. Zamislite to, a sveta litugrija je zajedničarenje, ona je ako smem tako da kažem respirator za dušu čovekovu. Samo na taj respirator ako priključimo dušu čovekovu, može čovek da se spase - istakao je tada starešina hrama Andjelko Kovačević.

1 / 6 Foto: RINA

A možda i nije slučajno što se u ovim krajevima dešavaju čuda.

- Ja zaista verujem da ovo nije slučajno što se desilo u našem hramu u Ljuboviji, jer ovde živi narod koji je izuzetno veran, koji posti i koji redovno ide u crkve, koji ne radi na crveno slovo i koji je odoleo da kažemo današnjoj svakodnevnici i urbanom životu. NIje slučajno i verujem u to da se nama tada Bog javio, ne samo nama vernicima u Ljuboviji, već u čitavoj Srbiji i hrišćanima - istakla je Jelena Tešić.

Bonus video:

00:19

Snimak grobnice Svetog Prokopija gde je i ikona koja mirotočila jutros

(Espreso / RINA / Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.